Špeciálne právo na skrytie cien v zákazkách

Špeciálne právo na skrytie cien v zákazkách

Pridané: 28.07.2024 | facebook | LinkedIn |

V Trialexe pribudla nová možnosť, ako ovplyvniť viditeľnosť cien v zákazkách vo formáte PDF. Základný impulz zapracovať skrývanie cien vychádza z potrieb servisných firiem, ktoré náš softvér používajú. Ich požiadavka znela pridať špeciálne právo, ktoré bude vedieť ovplyvniť právo na zobrazenie samotných zákaziek zamestnancom.

Po dôkladnej analýze sme zistili dva hlavné dôvody, prečo chcú autoservisné prevádzky takúto funkcionalitu.

  • Hlavným dôvodom je, že nie vždy chce zamestnávateľ úplne zaťažovať svojich mechanikov cenotvorbou zákazky. Zákazky chcú posunúť na dielňu len ako zoznam, ktorý bude hovoriť o tom, čo všetko je potrebné pri servise realizovať. 
  • Sekundárne využitie tejto funkcionality je vhodné napríklad pri tvorbe zákazky, ktorú chcete prezentovať ako servis zákazníkovi priamo na zariadení v autoservise, no ešte nemáte na položkách aplikovanú vašu maržu.

Ako zapnúť právo na skrytie cien pre zamestnanca?

Prejdite do Menu -> Zamestnanci, kde v zozname zamestnancov vyberte konkrétneho zamestnanca, pre ktorého chcete zapnúť skrytie cien na zákazkách. Po úprave práva je tieto zmeny potrebné uložiť. Je si ale treba uvedomiť, že takto upravené práva musia tiež spĺňať nastavenie práv pre zákazky.

Ak chceme, aby nevidel ceny na zákazkách, môže mať na module zákazky súčasne aplikované len práva na prezeranie záznamov a mazanie. V prípade, že bude mať právo aj na pridávanie nových zákaziek a ich editáciu, tak sa tým pádom bez cien nezaobíde a ceny aj napriek právu ich nezobrazovať uvidí.

Administrátorovi pribudlo tlačidlo, ktorým si zobrazenie ceny vie zapnúť priamo v náhľade zákazky.

Takto vidí zamestnanec zákazku po zapnutí práva na skrytie cien v zákazkách.