Ako si vybrať kvalitný autoservis?

Ako si vybrať kvalitný autoservis?

Pridané: 21.09.2020 | facebook | LinkedIn |

Odovzdanie vozidla na opravu v garáži je skutočným prejavom dôvery. Existuje množstvo autoservisov, z ktorých si môžete vyberať, a práve preto by ste mali dobre zvážiť, v ktorom z nich necháte svoje auto. Určite nechcete priemerný výsledok a amatérske chyby, ktoré si možno budú vyžadovať ďalšie opravy.  Čo sledovať pri výbere kvalitného autoservisu?

Pri výbere autoservisu sledujte niekoľko kritérií a nič nepodceňujte. Veľmi dôležité sú online recenzie a odporúčania vašich známych, prístup a komunikácia samotného autoservisu a v neposlednom rade aj ceny. Poriadok na prevádzke a softvér na správu autoservisu sú ďalším dôležitým znakom kvality. Vybrať si kvalitný autoservis nie je jednoduché, ale určite sa vám to podarí, ak budete sledovať tieto kritériá:

1. Výborné recenzie sú znakom kvality autoservisu

Vyberať si autoservis na základe recenzií sa môže javiť ako tá najzrejmejšia vec, na ktorú si treba dávať pozor. Možno vás to prekvapí, no ľudia recenzie často podceňujú. Ak nenájdete dostatočné odporúčania od rodiny a priateľov, sledujte online recenzie. Ideálny autoservis má vysoké online skóre a zároveň vám ho odporučia aj vaši známi.

2. Vyberte si autoservis so skúseným personálom

Odporučili vám vaši známi konkrétneho mechanika, alebo poznáte šikovného mechanika? Vyberte si autoservis, v ktorom pracuje. Ak ide o roky skúseností, skúsený mechanik je výhoda - už toho veľa videl, a preto určite bude dobre rozumieť starším aj novým autám. Ale pozor! 

Nepomýľte si roky skúseností s vekom autodielne. Počet rokov, v ktorých je autoservis v prevádzke, ešte nemusí znamenať, že je to vynikajúca firma. Aj nový autoservis vám môže ponúknuť kvalitné služby. Sledujte, či má autoservis certifikáty. Sú znakom toho, že personál autoservisu sa neustále vzdeláva. 

3. Férová cenová ponuka autoservisu

Príliš nízke ceny vyvolávajú podozrenia ohľadom kvality poskytovaných služieb, odbornosti mechanikov alebo lacných náhradných dielov. Aby mohol autoservis ponúknuť bezkonkurenčne nízke ceny, niekde proste musí ušetriť. Nevyberajte si najlacnejší autoservis. Na druhej strane, veľmi vysoké ceny sú zbytočne prepálené a vy môžete dostať rovnako kvalitnú službu za menej peňazí. Ako si teda vybrať? 

Zostavte si zoznam vhodných autoservisov, porovnajte ich ceny, prípadne si vyžiadajte cenové ponuky. Skutočne kvalitný autoservis vám najprv vystaví cenovú ponuku, až potom vezme auto na opravu. V kvalitnom autoservise by vás nemalo čakať nepríjemné nacenenie po oprave. Ten, ktorý má férové ​​ceny a naozaj slušný prístup, je správnou voľbou. Zlatá stredná cesta.

4. Dobrá organizácia a poriadok

Vzhľadom na všetku mastnotu, s ktorou sa musia v autoservisoch vyrovnať, je hľadanie bezchybne čistej garáže asi nemožné. Je však dôležité, aby autoservis udržiaval štandardnú úroveň čistoty a organizácie. Čisto oblečení mechanici a príjemné prostredie. To, či v autoservise vládne chaos, uvidíte na prvý pohľad. Výhodou určite je, ak má servis aj oddychovú zónu pre klientov, kde môžete pohodlne počkať, kým bude všetko hotové.

5. Ponuka služieb kvalitného autoservisu

Ponuka služieb kvalitného autoservisu by mala byť komplexná. Ak autoservis ponúka aj pneuservis, máte vyhraté. No a ak okrem servisu ponúkajú aj predaj doplnkov, je to veľmi príjemný bonus a tiež určitým znakom kvality autoservisu.

6. Používajú softvér pre autoservisy

Je softvér pre autoservisy znakom kvality? Určite áno! Softvér používajú autoservisy, ktoré chcú mať svoje zákazky dobre organizované. Online softvér pre autoservisy vám dokonca môže pomôcť nájsť kvalitný servis vo vašom okolí. Pripravovaný modul Trialexa to dokáže už čoskoro! 

Výber kvalitného autoservisu sa môže zdať ako malá veda. Investovaný čas do hľadania sa vám však vráti v podobe kvalitných služieb. Držíme vám palce pri hľadaní!